Warmtemuur, energiezuinig en sfeervol!

duurzaam > warmtemuur
P_Hepp_42651_417_OKklein

Een warmtemuur is uitermate aangenaam en gezond!

Wilt u optimaal rendement van de warmte van uw houtkachel? Met een warmtemuur profiteert u vele malen langer van de warmte van uw haardvuur. De stralingswarmte van de warmtemuur is zeer aangenaam en gezond. En dankzij het optimale rendement van de warmte verbruikt u minder brandstof en energie. Een warmtewand is uitermate geschikt voor energieneutrale woningen.

Laat de warmte van uw houtkachel door de schoorsteen verdwijnen

Bij traditionele houtkachels gaat nogal veel van de warmte verloren door de schoorsteen. En gaat de kachel uit, dan daalt de temperatuur in huis snel. De warmtemuur slaat deze warmte op en blijft heel lang warm, ook na het doven van de houtkachel. Zo blijft het langdurig aangenaam in uw huis

Hoe werkt de warmtemuur?

De warmtemuur wordt verwarmd door de warme lucht in de kachel die normaal gesproken door de schoorsteen verdwijnt. De schoorsteen van de houtkachel loopt als een labyrint door de wand en geeft zijn warmte af. De muur houdt de warmte uitstekend vast en geeft die langdurig af.

Hypocaust

De warmtemuur is een hypocaust systeem of hypocaustum, zoals dat al in de Romeinse tijd - nog voor onze jaartelling - werd gebruikt. Hierbij bestaat de wand uit holle stenen, waardoor de rookgassen van de houtkachel worden geleid. Deze steensoort houdt de warmte gedurende lange tijd vast, waardoor de aangrenzende vertrekken op een aangename wijze verwarmd blijven.

Een geschikt item in ieder huis

br2010-kt-kokessel-sk1

Een warmtemuur past in ieder interieur

U kunt de hypocausten wand volledig afwerken zoals u dat wilt. Zo past een warmtemuur in elk interieur. Van een strakke wand voor de moderne woonkamer tot een houten bekleding voor een landelijk effect. Of wat dacht u van de inbouw van een heerlijke zithoek? U zit heerlijk ontspannen met de aangename warmte tegen uw rug.

Specialist in warmtemuren voor Noord-Nederland

Boels Verwarming is specialist in warmtemuren voor Noord-Nederland. Wij hebben inmiddels vele klanten uit Groningen, Friesland en Drenthe verder geholpen. Wilt u ook zo’n mooie, rendabele en warme warmtemuur? Neem contact op met Boels Verwarming  voor het maken van een afspraak of kom naar onze ruime showroom in Onstwedde. Wij helpen u graag verder.