Specialisatie in verwarming

De huidige eigenaar van Boels Verwarming Dirk Boels stapte begin jaren zeventig bij zijn vader in de zaak. Hij zette die stap toen hij zijn baan in de baggerindustrie door de oliecrisis verloor. Vader Boels kon wel wat mankracht gebruiken.

De opkomst van de centrale verwarming

In eerste instantie bestond het werk voornamelijk uit het aanleggen van gasleidingen en het plaatsen van gaskachels in woningen. Halverwege de jaren zeventig begon centrale verwarming in zwang te raken en daarin zag Dirk nieuwe kansen voor de toekomst.

Verhuizing naar een nieuw pand

Die toekomst zou liggen aan de Dorpsstraat 40 in Onstwedde, waar ons bedrijf nog altijd is gevestigd. Vader en zoon Boels kochten dit pand inclusief winkelvoorraad huishoudelijke artikelen en geschenken, een tijdelijke uitbreiding van het assortiment.

Badkamers en sanitair

Badkamers en sanitair werd voor mensen een steeds belangrijker onderdeel van de woning. Dit sloot qua installatietechniek goed aan op het aanbod in verwarming. Ook dit bleek van tijdelijke aard.

De opkomst van houtkachels

Eind jaren ’80 werden de houtkachels steeds populairder. Mensen hadden inmiddels centrale verwarming en een keurige badkamer, maar wilden meer gezelligheid in huis. Gaskachels moesten plaatsmaken voor inzethaarden en houtkachels. De kachels en haarden verdrongen het sanitair en de badkamers naar de achtergrond.

Lees meer over innovaties en nieuwe manieren van verwarmen.