Wij zijn continue op zoek naar nieuwe manieren van verwarmen

Door ziekte van vader Boels kwam de overname van de zaak door Dirk begin jaren negentig in een stroomversnelling. Dirk ging door op het ingeslagen pad en bleef zich verdiepen in nieuwe verwarmingstechnieken en -methodes: “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren van verwarmen. Daarom volgen wij innovaties op de voet om zodoende bij de tijd te blijven en voorloper te zijn”.

De eerste speksteenkachels

Eind jaren ’90 waren de eerste speksteenkachels te vinden in onze showroom. In Nederland was op dat moment nog aardig onbekend wat ze in Finland al honderd jaar weten: speeksteen geeft heerlijk comfortabele warmte met minimaal verbruik van hout.  Wat wij al vermoedden werd waarheid: speksteen werd ook in Nederland een hit.

Houtkachels op CV

Een innovatieve move was ook onze specialisatie in houtkachels op CV. Dirk ontdekte dit systeem in de crisisjaren rond 2008 in de VS. Hij stapte op het vliegtuig om dit systeem met eigen ogen te zien en de mogelijkheden te onderzoeken. Het leidde ertoe dat wij importeur werden van HeatMor. Inmiddels is deze manier van verwarmen verder verfijnd. Zo kunt u het CV-systeem combineren met een sfeervolle houtkachel in de woonkamer. Sfeer en efficiënt verwarmen gaan daarbij hand in hand.

Lees meer over onze toekomstvisie: duurzaam en innovatief verwarmen.