offerte aanvragen

Vul hier uw gegevens in en u ontvangt een offerte op maat.

Hoe schoon brandt uw kachel?

Tips om uw kachel of haard schoon te laten branden

Stook uw kachel of haard goed en u profiteert van maximale warmte bij minimaal brandstofverbruik. Dankzij optimale verbranding is de uitstoot minimaal. Wij geven u drie tips waarmee u uw kachel of haard zo schoon mogelijk kunt laten branden met optimaal verwarmingsrendement.

 

Tip 1

Kwaliteit van de kachel

Diverse producenten van kwaliteitskachels en -haarden investeren veel in optimalisatie van

verbrandingstechnieken. Deze moderne kachels beschikken over allerlei technische hoogstandjes waardoor u met gebruik van een minimale hoeveelheid hout een maximale hoeveelheid warmte krijgt.

 

Tip 2

Kwaliteit van de brandstof

Zorg ervoor dat uw brandhout gekloofd is en goed gedroogd. Het moment van kloven en de droogtijd zijn afhankelijk van het soort hout. Goede houtsoorten zijn onder meer eiken, berken, essen, beuken en wilgen. Geverfd of geconserveerd hout en houtsoorten met hars - zoals lariks, spar en conifeer - zijn niet geschikt voor gebruik in uw kachel of haard.

 

Tip 3

Het stoken van de kachel

Gebruik voor het aanmaken van uw kachel of haard kleine stukjes hout. Aanmaakblokjes zijn aan te bevelen, deze zijn ook ecologisch verkrijgbaar. Ontsteek het haardvuur van boven naar onderen. Zo verkort u de aanmaakfase. Voeg regelmatig kleine hoeveelheden hout toe want dit is bij het continu stoken energetisch en ecologisch voordelig.

Tip 4

Check of de verbranding volledig is

Volledige verbranding betekent maximaal rendement en minimale uitstoot. Check zelf of u optimaal stookt. Dat kunt u zien aan de as, die is dan fijn en wit. De rook uit uw schoorsteen is (vrijwel) onzichtbaar en kunt u niet ruiken.

 

 

Download hier de folder 'bewust stoken'

 

 

Tips voor haarden

Contact

Dorpsstraat 40
9591 AV Onstwedde
0599 - 33 12 74
info@boelsverwarming.nl

De winkel is geopend op

dinsdag t/m vrijdag van:
9.00 uur tot 18.00 uur
lunchpauze 12.00 uur tot 13.30 uur

zaterdag van:
9.00 uur tot 16.00 uur

 

Dorpsstraat 40
9591 AV Onstwedde
0599 - 33 12 74